Izrada web stranica i web dizajn - Cicero

Obitelj Galić se vinogradarstvom bavila generacijama, a vina su proizvodili uglavnom za vlastite potrebe. Naslijeđena ljubav prema vinu, prenesena na Josipa Galića prerasla je u ozbiljan posao, koji se razvija kroz projekte tvrtke Galić d.o.o. Temeljeći proizvodnju grožđa na vlastitim površinama, tvrtka Galić d.o.o. uzgaja lozu koristeći najnovija saznanja o podlogama, sortimentu i upotrebljavajući najmoderniju ampelotehniku, ne zanemarujući ekološki aspekt proizvodnje. Galić vina su osvojila brojne nagrade, što samo potvrđuje kako je tvrtka Galić d.o.o. jedan od najuspješnijih hrvatskih proizvođača vina.

Paralelno s proizvodnjom vina započela je i sadnja vlastitih vinograda na 4 mikrolokaliteta kutjevačkog vinogorja. Počevši od 2008. godine do danas u Vetovu, Podgorju, Kaptolu i Radovancima posađeno je 16 ha i kupljeno još 6 ha starih vinograda na rodu. Za proizvodnju vina dio grožđa se svake godine kupuje od kooperanata s područja kutjevačkog vinogorja. Proizvodnja vina 2008. godine iznosila je 34.200 litara te se svake godine povećavala, da bi danas dosegli 200.000 litara. Od sortimenta strateški je najvažnija hrvatska autohtona sorta graševina koja čini gotovo 40% ukupne proizvodnje.

Nova Galić vinarija je otvorena 9. studenog 2018. godine u Kutjevu. Mnogi je nazivaju svemirskim brodom u vinarstvu. Vinarija se nalazi u samom centru Kutjeva te je njezina površina 3300 četvornih metara. U vinarije se nalaze velike drvene bačve od 3300 litara, namijenjene odležavanju vina, a bačve od 330 litara za proizvodnju vinjaka. Sve ove brojke simboliziraju vlasnikovu sklonosti broju devet, i svim brojevima koji vode dobroja devet. Sredinom 2019. godine u Galić vinariji kreće sa radom prvi fine dining restoran u Slavoniji. Restoran je smješten u prizemlju vinarije, između dvorana s barrique bačvama, s pogledom na glavnu kutjevačku ulicu.

 

 

GRAŠEVINA

Posebno odnjegovano vino dobiveno od grožđa s najboljih položaja gdje je prinos 1-1,5 kg po trsu. Fermentacija se odvijala u kontroliranim uvjetima u bačvama od 225L i 500L izrađenih od francuskog i slavonskog hrasta, te slavonskog bagrema. Vino je odležavalo na finom talogu (sur lie) u bačvama 9 mjeseci.

SAUVIGNON BLANC

100% Sauvignon blanc s položaja Radovanci i Podgorje oplemenjeno je mineralnim karakterom i svježinom hrskavih kiselina. Intenzivne i pune voćne arome bazge, dinje i ogrozda isprepliću se s herbalnim aromama paprike, šparoge i limunske trave. 15% vina macerirano je 6-12 h te je odležavalo u hrastovim bačvama od 500 L na finom talogu. Ovo je vino toliko zavodljivo da ćete uvijek poželjeti još.

CHARDONNAY

100% Chardonnay s položaja Podgorje karakterizira pun i bogat, ali ujedno i mekan okus. Diskretne voćne arome marelice i breskve poniru u kompleksnost izrazito bogatog mirisa kojeg tvore arome korice svježeg kruha, maslaca i lješnjaka, a sve je prožeto nježnim karakterom vanilije i karamele. Vino je fermentirano u bačvama od hrastova drva, macerirano 6-12 sati te je odležalo “sur lie” 7 mjeseci.

PINOT CRNI

Ovo vino karakterizira prekrasna elegantna rubin boja tipična za Pinot crni. Izražen i lijep miris trešanja i šumskih jagoda razvija se prema začinskim mirisima muškatnog oraščića te elementima duhana i tamne čokolade. Svilenkasti i baršunasti tanini isprepliću se s ugodnim i nježnim kiselinama stvarajući senzacionalan osjećaj u ustima. Vino je dozrijevalo u hrastovim bačvama od 500 L 12 mjeseci.

BIJELO 9

50% Graševina, 25% Chardonnay, 25% Sauvignon blanc. Posebno odnjegovano vino dobiveno od grožđa s naših najboljih položaja gdje je prinos 1-1,5 kg po trsu. Fermentacija se odvijala u kontroliranim uvjetima u bačvama od 225L i 500L izrađenih od francuskog i slavonskog hrasta, te slavonskog bagrema. Vino je odležavalo na finom talogu (sur lie) u bačvama 9 mjeseci.

ROSÉ

Rosé je proizveden od Cabernet Sauvignona, Merlota i Pinota crnog. Odlikuje ga nježna i zavodljiva roza boja karakteristična za rosé vina. Miris prati tonove boje te odiše lijepom voćnošću u kojoj se isprepliću arome maline i jagode. Izvanredan mineralni karakter s hrskavim kiselinama čini ovo vino idealanim zimskim aperitivom i pravim ljetnim osvježenjem.

G-TOČKA BIJELO

Graševina iz naših mladih vinograda. Nježne arome zelenih jabuka isprepliću se s aromama vinogradarske breskve i kamilice. Zaokruženog i zavodljivog tijela s ugodnim i osvježavajućim kiselinama.

G-TOČKA CRNO

50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot. Vino lijepe crvene boje, tipičnih sortnih mirisa crnog i crvenog voća s dozom herbalnog karaktera. Elegantno tijelo s baršunastim i podatnim taninima čini ovo vino idealnim partnerom za svaki dan.