Puklavec Family Wines

Puklavec Family Wines jedan je od vodećih vinskih podruma u SLOVENIJI, AKTUALNI i višestruki dobitnik naziva VINAR GODINE (2022., 2021., 2020., 2018., 2016. i 2014.). 

 

Vinska priča obitelji započela je 1934. godine, kada je Martin Puklavec odredio viziju: zajedno stvarati najbolja vina. Od 2009. godine o podrumu ponovo brine obitelj Puklavec koja još uvijek čuva temeljne vrijednosti: strast, težak rad i predanost najvišoj kvaliteti. Tradicija se isprepliće s najsuvremenijom tehnologijom kojom se postavljaju novi trendovi u području vinarstva i vinogradarstva.

 

U 2019. godini, jednim od najvećih ulaganja slovenskih tvrtki u inozemstvu, otvorili su obnovljeni butik podruma Negotino u Sjevernoj Makedoniji, dodajući svojoj bogatoj ponudi vrhunska crvena vina. Preuzimanjem makedonskog podruma Puklavec Family Wines učvršćuje svoje mjesto među najvećim vinskim podrumima u ovom dijelu Europe.  

 

Vina vinarije Puklavec Family Wines sortno su prepoznatljiva i izražajna. Predstavljaju se prepoznatljivim linijama svježih i popularnih vina Jeruzalem Ormož i Ljutomerčan, kao i ekskluzivnim linijama kompleksnijih vina Seven Numbers i Estate Selection, koja su namijenjena isključivo HoReCa segmentu. Crvena vina iz vinarije u Sjevernoj Makedoniji objedinjena su pod brendom Instinct.

 

Puklavec Family Wines ima i najveći arhivski podrum u Sloveniji, gdje je pohranjeno više od 250.000 boca, među kojima su i najbolje berbe, uključujući i legendarnu berbu Sauvignona iz 1963.

 

Vina iz podruma Puklavec Family Wines elegantna su i osmišljena beskompromisnom predanošću detaljima. Harmonična su i izražajna kao i sama regija koja je pružila dom njihovim vinogradima.