Bimmerle

Destilerija Bimmerle već pet desetljeća postiže visoku kvalitetu jakih alkoholnih pića uspješnom kombinacijom znanja, visoke tehnologije i tradicije.

 

Kada je osnovana, 1966. godine destilerija je imala 22 zaposlenika, da bi danas došla na poziciju tržišnog lidera u području jakih alkoholnih pića u Njemačkoj koja broji preko 110 zaposlenika. Kroz novu, vrlo modernu proizvodnu lokaciju u Sasbachu, obiteljska tvrtka postavlja nove standarde u tehnologiji, održivosti i zaštiti okoliša. Kao prva destilerija u Njemačkoj, Bimmerle pokriva sve potrebe za energijom (toplinska i proizvodnja energije), spaljivanjem koštica voća i drvenih otpadaka iz regije Schwarzwald, a sve s ciljem energetske održivosti.

Godine 1995. Günter i njegov sin Tomas napravili su korak prema internacionalnosti preuzimanjem i širenjem tvrtke Lörch – diljem Europe na području voćnih rakija.

 

U studenom 2016. godine nove mogućnosti najsuvremenije, održive proizvodnje destilerije u Sasbachu otvorile su prvu priliku za uspostavu još jedne robne marke na tržištu uz marku Lörch. Needle Blackforest Dry Gin je originalni Schwarzwaldski ručno rađeni gin. Tajna Needle gina je izvrsna kvaliteta u kombinaciji s detaljima Schwarzwalda. Needle priča priču o Schwarzwaldu, inspiriranu prirodom, ljudima, načinom života i ljubavi.

 

Kako bi osvojio ne samo svijet gina, već i srca ljubitelja ruma, 2019. godine svijet je ugledao proizvod Wood Stork Spiced Rum. Melasa šećerne trske fermentirana u Schwarzwaldu i destillirana u tradicionalnim bakrenim kotlovima Bimmerle destilerije. 

 

Moto destilerije Bimmerle je ,,razvijati tradicionalno i oplemenjivati ga strašću Schwarzwalda”.