Underberg AG

Underberg AG tvrtka je s tradicijom dugom 175 godina.


Tvrtku su 1846. osnovali Hubert Underberg I i njegova supruga Katharina Albrecht te se i danas nalazi u vlasništvu obitelji. Sjedište Underberga, izgrađeno između 1869. i 1874., postoji i danas.

 

Underberg je također naziv tradicionalnog bittera koji trenutno slavi 175. godišnjicu postojanja. U slavljeničkoj godini, ikona brenda je doživjela sveobuhvatnu preobrazbu – spoj tradicije i modernog pod geslom “PopArt meets German Romanticism”.

 

Godine 1999. tvrtka je prvi put stekla 50 % udjela u destileriji Asbach sa sjedištem u Rüdesheimu na Rheinu, a druga polovica bila je u vlasništvu nizozemske tvrtke Bols Royal. Asbach je u potpunom vlasništvu Underberga od 2002.g.

 

Underberg grupa ne samo da uspješno prodaje svoje proizvode u preko 100 zemalja širom svijeta, već i donosi međunarodne trendove pića u Njemačku, što dokazuje brend PITÚ – izvorni brazilski rum koji je tržišni lider među rumovima u Njemačkoj.

 

Pored vlastitih brendova Underberg, Asbach, PITÚ, portfolio grupe uključuje poznate distribucijske brendove kao što su Zwack Unicum, Rossbacher, Southern Comfort…