Galić vina

Obitelj Galić se vinogradarstvom bavila generacijama, a vina su proizvodili uglavnom za vlastite potrebe. Naslijeđena ljubav prema vinu, prenesena na Josipa Galića prerasla je u ozbiljan posao, koji se razvija kroz projekte tvrtke Galić d.o.o.


Galić Vinarija je suvremena vinarija za preradu grožđa, s površinom od 60ha vlastitih vinograda, proizvodnog kapaciteta od 330.000 litara. Vinarija se od svojih samih početaka nalazi u vrhu hrvatske vinske scene proizvodeći svježa i moderna bijela i rose vina, te odležana crna vina.

 

U vinogradima je najzastupljenija sorta graševina i čini oko 40% ukupne proizvodnje. Zastupljene su i sorte sauvignon blanc, chardonnay, rose i pinot crni, a specijaliteti vinarije su premium kupaže Crno 9 od cabernet sauvignona i merlota te Bijelo 9, spoj graševine, chardonnaya i sauvignon blanca, u čijim nazivima se također pojavljuje vlasnikov sretan broj.

 

Nova Galić vinarija je otvorena 9. studenog 2018. godine u Kutjevu. Mnogi je nazivaju svemirskim brodom u vinarstvu.


Vinarija se nalazi u samom centru Kutjeva te je njezina površina 3300 četvornih metara. U vinariji se nalaze velike drvene bačve od 3300 litara, namijenjene odležavanju vina, a bačve od 330 litara za proizvodnju vinjaka, dok betonska jaja i konusi služe za proizvodnju maceriranih vina.

Sve ove brojke simboliziraju vlasnikovu sklonosti broju devet, i svim brojevima koji vode do broja devet.